Αλάτι με διάφορα μυρωδικα


camera_20141214114119163

Τώρα τελευταία κυκλοφορούν στο εμπόριο συσκευασίες με αρωματισμενο αλάτι. Δεν είναι κάτι δύσκολο.

Χρειαζόμαστε :

Χοντρό αλάτι ή μεσαίο

Δενδρολιβανο, θυμάρι, ρίγανη και ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι.

Διαδικασία :

Πλενουμε και  ψηλοκοβουμε τα μυρωδικα μας, τα αφήνουμε λίγο να στεγνωσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, τα. μυρωδικα και το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού στο μουλτι. Χτυπάμε μέχρι να γίνει το αλάτι λεπτό όσο το θέλουμε.

ΘΘτα βάλουμε σε ένα ταψακι με χαρτί για ένα βράδυ, μέχρι να φύγει η υγρασία. Καλό είναι να τα ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Και είναι έτοιμο.

Μπορούμε να κάνουμε διάφορα, δηλαδή, ένα βαζακι με δενδρολιβανο και λεμόνι, και ένα δεύτερο με θυμάρι και πορτοκάλι.

Τα βάζουμε σε όμορφα βαζακια, τα στολιζουμε και τα προσφέρουμε σαν δώρο

camera_20141214113658179

Advertisements